shutterstock_584333341-1

Wat is Microneedling?

Philings microneedling is de nieuwste techniek op het gebied van micro needling. Behandeling met de Philings pen is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en verfraaien zonder de opperhuid te beschadingen. De pen heeft veel voordelen ten opzichten van de MTS-roller of de Dermaroller. De huid heeft minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.

De werking

De pen maakt gebruikt van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Er worden verticaal kleine kanaaltjes oppervlakkig in de huid gemaakt. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar ‘verwonden’de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid opgang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aamaak van collageen en elastine.

Hoe reageert de op huid op de Microneedling behandeling?

Afhankelijk van het soort huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. U kunt

gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten; de huidreactie valt over het algemeen nauwelijks op voor uw omgeving. Dat is ook een van de voordelen van de behandeling; de behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag.
Door de versnelde celdeling kan uw huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dolde huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met Philings. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een factor 50 en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op het behandelde gebied.

Indicaties:

  • Fijne lijntjes en rimpels
  • Acne littekens
  • Littekens van andere aard
  • Zonbeschadiging
  • Pigmentstoornis
  • Grove huidstructuur/ vergrote porien
  • Straie/ striemen

Behandelfrequentie Philings Microneedling

De aanmaak van bindsweefsel is een geleidelijk proces dat zich ‘onder’het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld 2-4 weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij microdermabrasie en andere huidverbeterende therapie geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoending zijn er gemiddeld 3 a 4 behandelingen in kuurverband, elke 2-3 weken, nodig voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met de pen zal een boost zijn voor uw huid. Voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds worden foto’s van de huid gemaakt, zodat de verbetering van uw huid goed gevolgd kan worden.

Voor de behandeling wordt een samengesteld zuur serum aangebracht op uw huid, waarna de Philings pen roterend over uw huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht scherp gevoel maar is goed te verdragen. De behandeldiepte, varierend van 0,5mm tot 2mm, is afhankelijk van de indicatie en uw huidconditie. Bij een diepere, medische behandeling zullen er puntbloedinkjes tijdens de behandeling zichtbaar zijn. Dit is de bedoeling! De huid sluit zich meteen na de behandeling en daarna heeft u enkel een egale roze/rode huid voor circa 1 a 2 uur. De specialist kan nauwkeurig bepalen wat uw huid nodig heeft en zult dit tijdens het opstellen van het behandelplan met u bespreken.

Prijs: €125,00

phiacademy
decaar-wit
caption-wit-50
partner-logo01
ggd